House of lashes

Как се слагат мигли на снопчета?

Не всяка жена може да се похвали с красиви, дълги и плътни мигли. В такива ситуации, на помощ идват изкуствените на снопчета. За разлика от стандартните изкуствени мигли, които се залепят на клепачите и издържат само един ден, тези на снопчета обикновено издържат значително по-дълго време.

В зависимост от избраната марка, те могат да бъдат носени от една до две седмици, а в някои случаи дори до два месеца. При поставянето им е важно да изберете такива, които са малко по – дълги от вашите собствени, но не и твърде дълги и обемни.

Едно от предимствата е, че в сравнение с обикновените изкуствени мигли, вие имате свобода да определите колко снопчета да използвате, в зависимост от вашите предпочитания за по-гъст или по-естествен ефект.

Подготовка на лицето

Преди да стигнем до ключовия въпрос “Как се слагат мигли на снопчета?” – трябва да отделите време и внимание, за да постигнете професионален и дълготраен резултат, който ще ви направи да изглеждате невероятно. Поставянето на изкуствени мигли е процедура, която изисква пълна ангажираност и предварителна подготовка.

Подготовка на работната среда: Процесът започва със създаване на подходяща работна среда. Намерете спокойно и добре осветено място, където ще можете да работите без никакви пречки. Поставете всички необходими материали и инструменти на видимо и лесно достъпно място, за да избегнете прекъсвания по време на работа.

Подготовка на кожата и очите: Преди да започнете, измийте ръцете си със сапун и подсушете добре. След това нежно почистете лицето и очите си с подходящ продукт, който не съдържа олио и не е агресивен към кожата. Много подходяща в случая е пяната за почистване на мигли, тя почиства и неутрализира както естествените, така и изкуствените мигли.Целта е да премахнете всички масла и грим, така че лепилото да има по-добър захват.

Избор на правилния вид мигли:
Отворете опаковката и извадете снопчетата с пинсети. Забележете, че миглите са различни. Ако искате естествен и подчертан външен вид, е важно да изберете тези, които съответстват на вашата предпочитана дължина и извивка.

Подрязване:
В някой случаи, косъмчетата, могат да се окажат по-дълги от размера който сте искали. За да ги адаптирате към вашите желания, използвайте ножици, за да ги подстрижете. Обаче бъдете внимателни, когато го правите, за да не ги направите прекалено къси.

Необходими продукти и пособия

Подготовката и правилните инструменти са от решаващо значение. Да разгледаме този процес по-подробно, като се съсредоточим върху избора на мигли, лепилото и другите необходими материали. Следвайки следните стъпки и използвайки правилните инструменти и продукти, ще създадете перфектно подчертан поглед, който изразява вашата красота и ви кара да се чувствате невероятно самоуверени.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-мигли

01.

Избор на мигли

Първата и най-важна стъпка е правилният избор на мигли на снопчета с високо качество. На пазара се предлагат различни марки и стилове. Най-добре е да изберете такива, които са направени от качествен материал и са с подходяща дължина и обем, според вашите предпочитания.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-лепило

02.

Лепило за мигли

Наличието на качествено лепило е много важно. Лепилата са формулирани да държат миглите на място и да ги правят да изглеждат естествено. Можете да закупите лепило специално предназначено за тази цел или да изберете такова, което идва в комплект с тях.

как се слагат мигли на снопчета

03.

Праймер

Преди да започнете с лепенето, използвайте праймер. Този продукт помага за подготовката на естествените мигли, подобрява връзката между естествените и изкуствените мигли, увеличава устойчивостта на лепилото и удължава периода на износване.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-плейт

04.

Плейт

Повърхността на миглите е много малка и е по-лесно да ги потопите в лепилото, отколкото да го нанесете директно върху тях. Капнете малко количество от продукта върху парче фолио или плейт, за по лесна и подредена работа.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-клечки

05.

Клечка за зъби

Използвайте клечката, за да разбъркате изваденото лепило, по този начин ще му помогнете да стане по-лепкаво и лесно за нанасяне.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-ножица

06.

Малка ножица

Използвайте ножицата, за да регулирате дължината на косъмчетата, ако е необходимо, и да ги оформите по ваш вкус.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-пинсета

07.

Пинсети

Пинсетите са удобни за разделянето и поставянето на миглите на желаното място и за регулиране на тяхната позиция по време на прилепването.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-лента

08.

Микропенеста лента

Тиксото се използва, за да изолирате долните мигли и да предотвратите залепването им с горните по време на процеса.

09.

Безвлакнести тампони

Той е необходим, за да почистите излишното лепило и да осигурите, че миглите са здраво закрепени и няма размазвания.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-вентилатор

10.

Вентилатор

Вентилаторът за мигли е незаменим помощник в целия процес. Той има двойно приложение - както в началото (за бързо изсушаване на кожата след измиване и почистване), така и в края на процедурата.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-подложка

11.

Силиконова подложка

Силиконовата подложка е друг неотменим аксесоар, който ви помага да извършвате процедурата с по-голямо удобство и прецизност. Тази подложка е специално проектирана, за да ви предостави стабилна повърхност, за безпроблемна и подредена работа.

Как се слагат мигли на снопчета - Стъпки

С правилната техника и малко упражнения, ще можете да поставите миглите перфектно и да създадете драматичен или естествен външен вид, в зависимост от вашите предпочитания. Но как се слагат мигли на снопчета? – Следвайки следните стъпки с внимание и търпение, ще да постигнете изключителни резултати.

Предпазете кожата под очите: Внимателно сложете микропенеста лента, хартиено тиксо или пачове под очите. Този метод ще послужи за абсорбиране на излишното лепило и ще предпази кожата от залепване.

Нанасяне на лепило: Нанасянето на лепило е ключов момент. За да стане този процес по-лесен, използвайте парче алуминиево фолио, плейт или друга гладка повърхност. Нанесете малко количество и го разбъркайте с помощта на клечка за зъби. По този начин ще му помогне да стане по-лепкаво и лесно за работа. Вземете снопче мигли от кутията с пинсетите и леко го потопете в лепилото, като внимавате да не сложите прекалено много. Ако лепилото е ново е добре да изчакате 5-10 минути за да стегне по – добре и снопчетата да не се местят след като вече са поставени на окото.

Поставяне на миглите: Сега е моментът да поставите миглите върху вашия клепач. Бъдете много внимателни, за да избегнете неприятния контакт с пинсетите. Започнете от края на окото и се движете към вътрешния ръб.

Обърнете специално внимание на вътрешната област на окото, която е чувствителна. След средата към вътрешната част на линията на окото, поставянето им става малко по – лесно ако издърпате клепача към външната част. Миглите трябва да бъдат поставени близо до кожата на клепача, но без да я докосвате.

Закрепване: След като поставите миглите на желаното място, ги натиснете внимателно с пинсетата, за да се уверите, че лепилото изсъхва правилно и миглите се държат здраво. Този процес обикновено отнема около една минута. Мигнете няколко пъти, за да се уверите, че са правилно закрепени. Повторете същите стъпки и за останалите мигли.

Поддръжка след поставяне на миглите

След като сте готови с поставянето на миглите е важно да ги поддържате правилно, за да запазите техния красив и дълготраен вид. Неколкократните стъпки и насоки, които следват, ще ви помогнат да ги поддържате в перфектно състояние.

Избягвайте контакт с вода в първите 24 часа: След поставянето на изкуствените мигли, е изключително важно да избягвате контакт с вода през първите 24 часа. Това помага на лепилото да стегне и да осигури здраво прикрепване. Въпреки че не е катастрофално, ако миглите се измокрят, е добре да се спазва тази препоръка, за да се гарантира дълготрайната им устойчивост.

Бъдете нежни с очите си: Избягвайте силно натискане и търкане на очите. Грубите движения могат да доведат до изпадване или накъсване на миглите.

Избягвайте продукти със съдържание на масла: Маслата и продуктите, които ги съдържат, са вредни за изкуствените мигли след този вид процедури. Те могат да разтворят лепилото и да доведат до опадването им.

Не използвайте водоустойчив грим: Водоустойчивият грим е труден за премахване и е възможно да повреди миглите при опит за почистване. Заложете на обикновени, неводоустойчиви гримове, които се махат по-лесно без да нарушат състоянието на миглите.

Използване на специална пяна за почистване: За най-добри резултати при почистване е препоръчително да използвате специални пяни или почистващи разтвори, предназначени специално за тази цел. Тези продукти ще ви помогнат да премахнете остатъчният грим и замърсявания по деликатен начин, като същевременно поддържат миглите в отлично състояние.

Допълнителна поддръжка: В случай че забележите, че някои от снопчетата са паднали, не се притеснявайте. Винаги можете да добавите няколко нови на местата, където липсват, използвайки съветите по – горе.

Курс по миглопластика

Имате ли интерес да се превърнете в експерт в изкуството на поставянето на мигли? Ние предлагаме идеалното решение за вас!

Запишете се на курса на HL-Beauty по миглопластика, където не само ще научите как се слагат мигли на снопчета, но и ще усвоите изкуството на професионалното прилагане и премахване на екстеншъните. Освен това, по време на обучението ще се научите как да персонализирате миглите спрямо конкретната форма на окото на всеки клиент, за да постигнете желаният ефект.

През целия курс ще се занимавате с практически упражнения върху професионален манекен, което ще ви предостави максимално време за усвояване на техниките и подобряване на уменията си.

Обучение по миглопластика е подходящо както за напълно начинаещи, така и за гримьори и козметици, които искат да разширят своите професионални умения. Не пропускайте възможността да се превърнете в майстор на миглопластиката с нашата помощ!