House of lashes

Поставяне на мигли косъм по косъм у дома

При поставяне на мигли косъм по косъм у дома, както и в салон, подготовката е основна и много важна част от целият процес. Тя се изразява в старателно почистване и обезмасляване на естествените мигли. Поставяне на пачове/ хидрогел под очите и подходящо тиксо, ако е необходимо.

Подготовка преди поставяне

Първото нещо, което трябва да направим преди да сме започнали поставянето на мигли косъм по косъм е да измием добре естествените мигли с правилните продукти. Целта е да няма полепени косъмчета, власинки, остатъци от грим, спирала, крем или други мазни продукти.

За да се задържат поставените мигли косъм по косъм, естествената мигла трябва да е напълно чиста от всякакви полепени по нея неща, колкото и малки да са те.

Много често дори да не си личи имаме полепнали прашинки или остатъци от грим дори съвсем леки те ще направят поставените мигли косъм по косъм неустойчиви и лесно ще паднат още при първото разресване.

Ежедневните продукти които нанасяме като крем за лице, околоочен крем или дори измивен гел за лице съдържат масла и олиа които хидратират лицето, но омазняват миглите ни, и заради това при поставяне на мигли косъм по косъм е добре да ги отстраним с правилните продукти.

Обезмасляването, което се извършва като подготовка на естествените косъмчета преди поставяне на мигли косъм по косъм у дома представлява нанасяне на праймър. Той се нанася с безвлакнеста четка, за да не остават власинки по естествените мигли.

Поставяне на мигли косъм по косъм - СТЪПКИ

Поставянето на мигли косъм по косъм следва няколко основни стъпки:

1. Почистване

При почистването старателно се отстраняват всички нечистотии от естествените косъмчета с помощта на пяна /мус за мигли с помощта на подходяща четка.

Първо миглите се намокрят, след това се нанася пяната/ мус. Тя се разтрива старателно със специалната четка, като трябва да почистите добре в основата на клепача. След това изполивате с измивната бутилка и подсушавата с тампони. Добре е да изполеете няколко пъти с вода, за да сте сигурни че сте премахнали напълно продуктът. Можете да използвате и вентилаторче, за да бъдат миглите напълно сухи, преди да започнете следващата стъпка.

2. Обезмасляване

Обезмасляването на естествените мигли става с нанасянето на праймър. Той се поставя (след като вече имаме сложени пачове) много внимателно с безвлакнеста четчица. Понеже праимъра е много течен, трябва да бъдете наблюдателни при поставянето му и да избягвате попадане в очите. Ако вашият праймър е висок клас, при нанасяне няма да предизвиква парене или дискомфорт. След нанасянето на праймъра трябва да изчакате няколко секунди (20-30 сек.), за да изсъхне. Можете да използвате и вентилатор за мигли, за да подсигурите, че са напълно сухи.

3. Поставяне на миглопластиката

Когато вече миглите са почистени и обезмаслени можем да преминем към поставянето на миглопластиката. Поставянето на мигли косъм по косъм се извършва с необходимите инструменти – пинсети. Косъмчетата се изолират и върху тях се поставят удълженията. Тази техника помага за предпазване от слепвания и е ключова в поставянето на мигли косъм по косъм. Подборът на правилни мигли за удължаване също е с много голямо значение за това как ще изглежда крайният сет.

Всеки тип око има различни комбинации от дължини и извивка, които биха били подходящи. Стандартно, късите косъмчета се слагат в началото на клепача като постепенно увеличаваме дължината.

Поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм(14)fff

Необходими продукти за поставяне на мигли косъм по косъм

Необходимите продукти за поставяне на мигли косъм по косъм у дома е важно да бъдат качествени и внимателно подбрани. Всички продукти които поставяте са от значение за здравето, защото могат да предизвикат нежелани реакции, ако решите да правите компромис с качеството им. За здравината и дълготрайността на вашия сет поставени мигли косъм по косъм също са определящи продуктите, както и начинът на самото поставяне.

Дори и вашите мигли да бъдат поставени с перфектна техника, ако продуктите не са подходящи и нямат нужните качества например: добро обезмасляване за паймъра, или еластичност и здравина при лепилото, косъмчета които да са меки и без отблясъци, вашият сет мигли косъм по косъм няма да бъде дълготраен.

За перфектно почистване и отстраняване на ежедневните мръсотии, омазняване е добре да използвате пяна-мус, която е конкретно предназначена за почистване ма мигли.

01.

Пяна

Пяната на House of Lashes е изключително подходяща и отстранява всичко много лесно и бързо. Важно при почистване на естествените мигли (за поставяне на мигли косъм по косъм) е да бъде използвана пяна-мус за мигли, защотото ако използвате продукт за лице например, той ще омазни вашите косъмчета и миглопластиката няма да се задържи за дълго време. Също така, използването на друга пяна или гел може се предизвика нежелана реакция или раздразнение при контакт с другите продукти.

02.

Измивна бутилка

Измивната бутилка се използва за да улесни отстраняването на пяната за мигли. Чрез измивната четка се премахват в дълбочина нечистотиите от естествените мигли. Пачове/ хидрогел се поставят, за да изолират миглите от долният клепач и да не се получи слепване.

поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм-tikso

03.

Тиксо

Ако има нужда от повдигане на клепача за да бъде коригирана формата му за по лесно поставяне на миглите се използва тиксо, което е специално за работа в миглопластиката и не дава алергични реакции върху кожата.

поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм-праймър

04.

Праймър

Обезмасляването на миглите се извършва с праймър. Той подготвя естествените мигли за удълженията. Праймъра трябва да обезмаслява добре, без да предизвиква парене и дискомфорт.

поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм-четка (2)

05.

Четка за мигли

Безвлакниста четка се използва за нанасяне на праймера, за да могат миглите да останат без власинки по тях, това би се случило ако използвате памучен тампон. Четките за разресване на мигли помагат да подредите косъмчетата и да оправите леките заплитания.

поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм-пръстен (2)

06.

Палитри, стикери, пръстени за лепило

Вариантите, които може да използвате, за да поставите капчиците лепило при работа с мигли косъм по косъм са много и всички са подходящи.

поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм-ремувър (2)

07.

Ремувър

Ремувърът се използва за премахване на поставени мигли косъм по косъм. Той трябва да не предизвиква дразнене на очите, ремувърите на House of Lashes са чудесен избор за чувствителни очи.

Как-се-слагат-мигли

08.

Безвлакнести тампони

Безвлакнестите тампони, почистват излишното лепило. Използвайки безвлакнести тампони ще сте сигурни, че няма да има влакънца, които могат да полепнат по лепилото.

лепило-за-мигли

09.

Лепило

Лепилото което използвате е необходимо да бъде качествено, за да издържат поставените мигли косъм по косъм възможно най- дълго. Стандартния период на издръжливост е 3 седмици, заради смяната на вашите естествените косъмчета и външните фактори които влияят на миглите. Това не значи, че след 3 седмици вашите мигли ще паднат. Означава, че лепилото намалява здравината и качествата си през този период. Лепилата са с различни периоди на засъхване, за да се улесни работата с тях. Направени са така, за да бъдат подходящи както за хора, които работят по-бавно и са начинаещи, така и за хора които работят много бързо. Хипоалергенните лепила са подходящи за хора с по чувствителни очи и са добър вариант за хора с алергии. Лепилата на House of Lashes са за професионална употреба, имат много широка гама и избор за поставяне на мигли косъм по косъм у дома и в козметичен салон.

поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм-мигли

10.

Мигли

Косъмчетата, които използвате за поставяне на мигли косъм по косъм трябва да бъдат меки, за да не дразнят и натоварват клепача, а дебелината, извивката и дължината избирате според желаната от форма, която искате да постигнете. Обикновено по-дебелите мигли -0,20 се използват за обучение или за по специфични сетове. Стандартните размери за поставяне на мигли косъм по косъм са от 0,15- 0,07. Извивките са разнообразни и се избират спрямо окото и формата на сета.

Как-се-слагат-мигли-косъм-по-косъм

Превърнете се в майстор на миглопластиката

Желаете ли да овладеете изкуството на миглопластиката? Искате ли да разберете как да поставяте мигли като професионалист?

Запишете се на курса по миглопластика на HL-Beauty и открийте всички тайни на перфектното поставяне на мигли.Придобийте познания за разнообразни техники и методи, които ще ви помогнат да създавате великолепни резултати.

През обучението ще освоите как да персонализирате миглите спрямо формата на окото на всеки клиент, за да постигнете желаният ефект. През целия курс ще практикувате върху професионален манекен, за да имате достатъчно време да усвоите техниките и да подобрите уменията си. Това обучение е подходящо както за начинаещи, така и за опитни гримьори и козметици, които искат да разширят професионалните си умения.

Не пропускайте възможността да се превърнете в майстор на миглопластиката с нашата помощ!