House of lashes

Видове миглопластика

Нека Ви запознаем с всички видове миглопластика, които се използват за постигане на отличителен и изразителен поглед. Всяка жена има своите препочитания и може да избира между: 

  1. Класически мигли
  2. Обемни мигли
  3. Хибридни мигли

Класически мигли

Класическите мигли, “класически обем” или наричани още “мигли косъм по косъм” са най-естественият и нежен вариант от всички видове миглопластика. С тях придаваме женственост и леко акцентираме върху погледа. Обемът се нарича класически, понеже поставените удължаващи косъмчета изглеждат максимално естествено и близко до класическият обем на вашите естествени. Удължаващите косъмчета съответстват на вашите естествени мигли. Заради това, промяната в натуралния обем и гъстота е много лека.

Техника при поставяне на класически мигли (мигли косъм по косъм):

Kъм всяко ваше естествено косъмче се прикрепва с помощта на лепило едно удължаващо косъмче. Това е един от тези видове миглопластика, при който използваме по-плътни удължаващи косъмчета, за да бъде създаден нужният акцент и гъстота.

Освен плътни косъмчета за създаване на гъстота, при този вид миглопластика можем да използваме и по тънки, за да бъде максимално естествено. За дължините на удължаващите косъмчета, подходяща е употребата на удължители с близка и няколко мм по-дълги от естествената мигла. Това е така защото, когато обемът е по-малък, естетически не изглежда добре да се поставя прекалено голяма дължина удължител.

Тази техника позволява създаването на ефект тип “естествени мигли със спирала”, който е много търсен при дамите залагащи на естествената си визия и не натрапващ вид миглопластика.

Обемни мигли

Обемни мигли или “обемната техника” за поставяне на мигли представлява прикрепването на повече от един удължител върху вашето естествено косъмче.

Тя дава възможност за по голямо акцентиране върху погледа. Обемите и техниките за поставяне са различни. Те варират в зависимост от желаната гъстота която иска да постигне клиентът с този вид миглопластика. Обемният вид миглопластика може да бъде Руски обем, Мега обем (Mega volume), Volume техника.

В зависимост от търсеният ефект от клиента, може да бъде създаден нежен сет. За тази цел ще използваме Volume техника 2D- 5D. Този вариант ще придаде минимален обем на естествените мигли. С Mega Volume техника ще изградите по- драматичен ефект за вашият поглед. Максимално подчертаващ и акцентиращ вид миглопластика е Руския обем мигли.

При тези видове миглопластика се използват тънки удължаващи косъмчета за да могат да се изгладят обемни ветрилца създаващи необходимият обем без да тежат на вашите естествени мигли. В зависимост от гъстотата на тези ветрилца се променя и техниката на поставяне. След като бъдат изградени ветрилцата те се прикрепват внимателно с достатъчно количество лепило което трябва нито да бъде прекалено много понеже може да натежи на естественият косъм, нито да бъде прекалено малко, защотото може да не издържи тежестта на ветрилата.

Видове обемни техники:

Руски обем

Създава възможно най-голям акцент и драматичност на вашият поглед. С Руски обем можете максимално да подчертаете и създадете обем. Когато използваме техниката за Руски обем ефектът, който се търси не е естествено подчертаване на визията на клиента, а е по-скоро кукленска визия. Използват се възможно най-голям брой удължители които се оформят в широко разперено ветрило. Тези ветрилца прикрепваме към естествените косъмчета на клиента и изглаждаме желания обем.

При Руския обем се използват възможно най-тънките косъмчета, за да могат ветрилцата да бъдат с максимален брой косъмчета без да тежат на вашите мигли.

С тази техника за миглопластика поставяме между 12-17 броя косъмчета на естествена мигличка, заради това трябва внимателно да подбираме естествените косъмчета на който прекрепваме удължаващите ветрилца. Тежестта и размера на удължаващите ветрилца трябва да бъде съобразен с дебелината и фазата на растеж на естественото косъмче към което го прекрепваме.

Видове-миглопластика-hl-beauty-house-of-lashes-снимка-01

Mega Volume

Използва се за придаване на обемен и акцентиращ върху миглите ефект, но не чак толкова натрапчиво. При Mega Volume миглопластиката обема е по-малък от техниката Руски обем, но отново е много изразителен и обаятелен. Тук отново не търсим естествена визия за клиентите, а по-скоро кукленска с премерени акценти.

Използваме максимално тънки удължаващи косъмчета, за да могат да се оформят във широко разпънати ветрилца и биват прикрепени към естествените мигли на клиента.

Броят на удължаващите косъмчета също е доста голям и варира между 10-12. Поради тази причина отново трябва внимателно да подбираме естествените косъмчета на които поставяме по-тежките ветрилца. Те се прикрепват с нужното количество лепило към естествените мигли, без да бъде натрупано излишно количество от лепилото.

Видове-миглопластика-hl-beauty-house-of-lashes-снимка-03

Volume техника

Тук отново можем да създадем страхотен и пърхащ обем на миглите на нашите клиенти. За разлика от другите видове миглопластика, обема е по-малък, но отново много изразителен. Volume техниката се използва по-често за клиенти които искат да имат обемни мигли без те да бъдат много натрапчиви.

Този вид миглопластика е подходящ за придаване на малко над естественият обем на вашите мигли. В зависимост от търсеният ефект могат да бъдат поставени от 2 до 5 удължаващи косъмчета и съответно обемът да бъде максимално лек и нежен или по- акцентиращ.

Както и при другите видове мигли, трябва да внимаваме с количеството лепило и да не слагаме прекалено много, защото това би натоварило и придало излишна тежест на сета мигли.

Поставяне-на-мигли-косъм-по-косъм(14)fff

2D, 3D, 4D и 5D мигли

При Volume техниката имаме няколко вида миглопластика която можем да предложим на нашите клиенти в зависимост от търсеният от тях ефект. Всички видове миглопластика 2D, 3D, 4D и 5D са с лек и нежен акцент върху обема, без да има прекалено натрупване и тежест на сета поставени мигли.

Обемът тук е минимален когато използваме 2D техниката. При нея прекрепваме 2 удължаващи косъмчета за естествената мигла По този начин се създава изключително деликатен обем който почти не се различава от естественият обрм на вашите мигли.

Когато изграждаме 3D вид миглопластика поставяме удължаващи косъмчета и съответно отново имаме финна визия на нашият сет.

При 4D изграждането имаме значително повече косъмчета и вече създаваме малко ветрилце което прикрепваме за естествената мигла.

При 5D вид миглопластика имаме максималното количество за Volume техниката и съответно най – голямото ветрилце което можем да използваме в този вид миглопластика. Тук отново обемът е елегантен, но с най-голям акцент за вида миглопластика.

Видове-миглопластика-hl-beauty-house-of-lashes-снимка-04

Хибридни мигли

Хибридните мигли са изключително обаятелни и подчертаващи погледна на клиентите ни по един специален начин. При тях използваме комбинация от техники и обем, за да персонализираме сета мигли и да постигнем желаният обем. За този вид миглопластика можем да използваме хибридна техника в която да комбинираме спрямо естествените мигли на клиента ни подходящият обем. Тук можем да употребим различни дължини и дебелини удължаващи косъмчета в зависимост от комбинацията и ефектът който искаме да постигнем.

Подходящо е за клиенти които искат по-специфични видове миглопластика. Можем да използваме снопчета за руски обем с 12-17 броя косъмчета, Mega Volume с 10-12 броя косъмчета или Volume техника която включва 2D, 3D, 4D и 5D снопчета. Можем да вмъкнем и поставяне косъм по косъм (класически обем). В зависимост от дебелината и гъстота на естествените мигли на клиента използваме различен размер ветрилца.

Много често се вкарват в употреба комбинации с по-плътни и тежки косъмчета поставени по метода класически обем (косъм по косъм) и широки фини ветрилца от обемните техники. Те са в голям контраст помежду си заради дебелините и създават много различен ефект и визия. При по-тънките естествени косъмчета се използва по-малък брой мигли, а при по дебелите по-голям.

Когато правим хибридни мигли, обикновено в началото на клепача обема е по-малък и се разраства към краят на клепача. Хибридният вид миглопластика се използва и за създаване на “мокър ефект “ техника.

Всичко нужно в нашия магазин за мигли

За поставянето на мигли, ще са ви необходими специални инструменти и материали. Ето списък с нещата, които ще са ви нужни:

Продукти-за-миглопластика-HL-Beauty-корица-01

01.

Мигли

Изборът на правилния вид екстеншъни зависи от ефекта, който искате да постигнете. Възможно е да изберете мигли на снопчета, които са по-плътни и придават по-голям обем на вашия поглед, или такива, които придават по-естествен и деликатен вид. За най-добри резултати, изберете мигли от високо качество.

Как-се-слагат-мигли

02.

Лепило

Лепилата ни са специално формулирани, за да осигурят здраво закрепване на изкуствените мигли. Задължително е да изберете подходящо лепило което да е дълготрайно, хипоалергенно, не предизвикващо раздразнения на очите.

Как-се-слагат-мигли

03.

Праймер

Преди самото поставяне на мигли използвайте праймер. Той подобрява връзката между естествените и изкуствени мигли, увеличава устойчивостта на лепилото и удължава периода за който миглите ще останат на място. Предоставя по-дълготраен и безупречен вид.

04.

Плейт

За да улесните процеса на нанасяне на лепилото, капнете малко количество от продукта върху плейта. Това предоставя по-голяма контролируемост и прецизност по време на работа, като предпазва от непотребни разливания и плъзгане на лепилото на нежелани места.