House of lashes

Как се слагат мигли?

Според стара мъдрост, очите са огледало на душата. Дори и да не приемаме този израз буквално, факт е, че всяка съвременна жена мечтае за обемни и дълги мигли. Докато преди 10 години можеше да бъдем удовлетворени от изкуствени мигли, прилепени към клепачите ни, днес индустрията на красотата е напреднала значително, и търсим разширени възможности за подчертаване на нашия поглед чрез козметични процедури.

Какво е миглопластика?

Миглопластиката е иновативна техника, която цели подобряване на външния вид. Тази процедура се извършва с изключителна прецизност и внимание към детайлите и има за цел да придаде дължина, гъстота и изразителност на погледа. Вместо да използвате спирала всеки ден, можете да се насладите на постоянно красиви мигли.

Миглопластиката включва нанасянето на синтетични изкуствени мигли или такива изработени от естествени материали, като коприна и норка. Внимателно се прикрепят на различни разстояния към естествените една по една или на снопчета, в зависимост от вашите предпочитания и желания. За целта се използва специално разработено лепило, което не предизвиква раздразнения.

Видове техники

КОСЪМ ПО КОСЪМ

Техниката на класическите мигли, известна също като „косъм по косъм“, представлява изключително детайлен и трудоемък процес. Този метод се използва, когато желаем да подчертаем красотата на естествените мигли и да постигнем ефект на добре поставена спирала.

На всяка една естествена мигла се прикрепя по един екстеншън. Този метод не само ги ги удължава и придава плътност, но и подчертава естествената красота.

Завършеният резултат прави погледа по – изразителен, без да изглежда изкуствено.

Мигли на снопчета

За разлика от класическият метод, където на всеки естествен косъм се поставя само по един екстеншън, при 3D и 6D техниките се използват снопчета, състоящи се от 3 или 6 косъмчета, които се прикрепват към естествените.

Този подход създава несравним обем и текстура, като придава изключителна дълбочина и плътност.

Как-се-слагат-мигли-на-снопчета-_6_

Необходими материали и инструменти

За поставянето на мигли, ще са ви необходими специални инструменти и материали. Ето списък с нещата, които ще са ви нужни:

01.

Мигли

Първата стъпка е изборът на правилния вид екстеншъни. Този избор зависи от ефекта, който искате да постигнете. Възможно е да изберете мигли с помощта на които сами да създавате снопчета , които са по-плътни и придават по-голям обем на вашия поглед, или такива, които придават по-естествен и деликатен вид. На пазара има голямо разнообразие от марки и стилове, изработени от различни материали. За най-добри резултати, изберете високо качество удължители с подходяща дължина, според вашите предпочитания.

Как-се-слагат-мигли

02.

Лепило

Следващата важна стъпка е наличието на качествено лепило. Избора на което зависи от Вашата скорост на работа и параметрите в помещението, в което работите. Лепилата са специално формулирани, за да осигурят здраво закрепване на изкуствените мигли. Задължително е да изберете подходящо лепило което да е дълготрайно, не предизвикващо раздразнения на очите.

Как-се-слагат-мигли

03.

Праймер

Преди да започнете процеса е препоръчително да използвате праймер. Той подобрява връзката между естествените и изкуствени мигли, увеличава устойчивостта на лепилото и удължава периода за който удължителите ще останат на място. Той предоставя по-дълготраен и безупречен вид.

04.

Плейт

За да улесните процеса на работа, залепете необходимите ленти с номера на мигли върху плейта. Капнете малко количество от лепилото, върху обозначеното за това място, на предварително залепен стикер за лепило. Това предоставя по-голяма контролируемост и прецизност по време на работа, като предпазва от непотребни разливания и плъзгане на лепилото на нежелани места.

05.

Микропенеста лента/ пачове

За да предотвратите попадането на лепило върху долните мигли и да предпазите нежната зоната под очите, използвайте пачове или микропенеста лента. Това създава чиста и прецизна линия на прикрепяне.

Как-се-слагат-мигли

06.

Безвлакнести тампон

Не забравяйте да си подготвите безвлакнест тампон, с който да почистите излишното лепило от гърлото на бутилката. Използвайки безвлакнести тампони ще сте сигурни, че няма да има влакънца ,които могат да полепнат по лепилото.

Как-се-слагат-мигли

07.

Вентилатор

Вентилаторът е незаменим помощник в целия процес. Той се използва както в началото, за бързо изсушаване на кожата след измиване и почистване, така и в края на процедурата, за да ускори сушенето на лепилото.

08.

Холдер/ силиконова подложка

Силиконовата подложка е допълнителен аксесоар, който прави процеса по-удобен и прецизен. Тази подложка осигурява стабилна повърхност, на която да работите лесно и безпроблемно.

Как-се-слагат-мигли

09.

Пинсети

Пинсетите са прецизен и удобен инструмент, който ви позволява да контролирате всеки един аспект по време на работа. Тяхната извита форма и остри връхчета дават възможност да хващате и манипулирате миглите с изключителна точност. Така имате възможност да коригирате тяхната позиция по време на прилепването им и да ги наредите точно както и където искате. Освен това, пинсетите се използват и в случаите, когато имате на разположение мигли косъм по косъм, но искате да ги прикрепите в снопчета. С пинсети можете лесно да прикрепите няколко косъмчета едно за други в снопче и да ги прикрепите към вашите естествени, създавайки по-голям обем и интензивност на погледа си.

Как се слагат мигли

Пригответе удължителите върху холдера: Първата стъпка в процеса е подготовката на екстеншъните, които ще използвате. Важно е да имате необходимия брой косъмчета и да ги подредите правилно върху холдера, за да си осигурите гладка и подредена работа.

Поставяне на пачовете: Захванете крайчетата на самия пач и го поставете внимателно по ръба на долния клепач, като гледате да покриете всички долни мигли. Важно е да работите с нежни движения и да се стараете да не докосвате кожата на клепача, тъй като това може да предизвика дразнене. Внимавайте да не поставите пача твърде близо до окото.

Слагане на праймер: Обезмасляването на естествените косъмчета е една от най-съществените стъпки в подготовката за миглопластика и има дълготраен ефект върху дълготрайността на резултата. Праймърите са формулирани със специални съставки, които не само обезмасляват косъма, но и го подхранват и хидратират.

Приготвяне на лепилото: Нанасянето на лепило е ключов момент. За да стане този процес по-лесен, използвайте плейт с нефритов камък или друга гладка повърхност. Разклатете добре и нанесете малко количество от продукта. Почиствайте гърлото на бутилката с безвлакнест тампон, след всяка капка. По този начин Вие си гарантирате една чиста и безпроблемна работа с лепилото за мигли.

Как се слагат мигли косъм по косъм

Използвайте пинсетите, за да изолирате една мигла. След това използвайте доминиращата си ръка, за да вземете подходящ размер удължител. Хванете го на приблизително половината му разстояние от основата, докато не доминиращата ръка продължава да държи изолираната мигла.

Бъдете внимателни, когато повдигате удължителя и се стремете да го изправите под същия ъгъл, както е наклонена миглата, за да осигурите правилното прилягане. Постепенно ще стане по-лесно с опит.

Потопете основата на екстеншъна в лепилото и обърнете внимание на количеството, което използвате. Ако нанесете твърде много, незабавно отстранете излишъка. Използването на прекалено много лепило може да удължи времето за изсъхване и да остави следи.

Как се слагат мигли на снопчета

Вземете снопче мигли от кутията с пинсетите и леко го потопете в лепилото, като внимавате да не сложите прекалено много. Изисква се голяма внимателност, за да избегнете нежелан контакт с пинсетите. Започнете от външния край на окото и постепенно се придвижете към вътрешния ръб на окото.

Важно е да позиционирате миглите максимално близо до кожата на клепача, но без да я докосвате. След като удължителите са на желаното място, внимателно ги натиснете с пинсетите.

Уверете се, че лепилото изсъхва правилно и удължителите се държат стабилно. Мигнете няколко пъти, за да се уверите, че са правилно закрепени и не дразнят.

Грижа след процедурата

Грижата след процедурата е важна, за да запазите дълготрайността и красотата. През първия ден след поставянето им, избягвайте контакт с вода, за да позволите на лепилото да изсъхне напълно. За по-добра грижа, използвайте специален шампоан или пяна за мигли, която не изсушава и не вреди на лепилото. Важно е да не използвате извивачка, да не прилагате спирала и да не търкате очите си.

Също така, избягвайте продукти на маслена основа и почистващи препарати в областта на миглопластиката през цялото време, докато сте с екстеншъни. Не нанасяйте спирала или грим върху тях. С правилната грижа и внимание, вашите изкуствени мигли ще продължат да изглеждат впечатляващо за по – дълго време.

Превърнете се в експерт в изкуството на поставяне на мигли

Искате ли да станете майстор в миглопластиката? Искате ли да разберете как се слагат мигли като професионалист? Ние предоставяме идеалното решение за вас!

Запишете се на курса по миглопластика на HL-Beauty и открийте всички тайни на перфектното поставяне на мигли. Научете различни техники и методи, които ще ви помогнат да създавате удивителни резултати. В рамките на обучението ще научите как да персонализирате миглите според формата на окото на всеки клиент, за да постигнете желания ефект.

През целия курс ще се занимавате с практически упражнения, извършвайки ги върху професионален манекен. Това ще ви предостави нужното време да усвоите техниките и да подобрите своите умения.

Обучението по миглопластика е подходящо както за начинаещи, така и за опитни гримьори и козметици, които искат да разширят своите професионални хоризонти. Не изпускайте възможността да се превърнете в професионалист в миглопластиката с нашата помощ!